30 October, 2010

Salakudumine

Otsustasin, et võtan teisest kudumisest osa. Algus oli põnev ja mida rohkem kudusin seda rohkem tundusid need sokid mulle tuttavad. Ega ma eksinudki kui üks "tragi" Mustrimaailma külastaja lingi viskas. Et aga see teine tõlkija on lühendid teisiti tõlkinud, siis ootan ikka Kaisuka vihjet. Ei viitsi ümber jälle õppida ;)
Lõng: Four Seasons Gründl "Marathon Klassik Top"
Varras: 2mm ja ei koo ringvarrastega


25 October, 2010

Ehin oma blogi tütre käsitööga

Tütar on mul 13aastane. Et tema kõige parimale sõbrannale meeldis seesama lotumüts, siis käisid nad palumas, et ma kooksin samasuguse ka Maarjale. Et mul käsitöölisi projekte käsil rohkem kui tahaks, siis viskasin lause, et see nii lihtne kududa, et saaksid ka ise selle kudumisega hakkama. Tütar võttis sõnasabast kinni ja 5 päeva tagasi alustas mütsiga. Kudus ses mõttes teisiti, et Glitterit ei kudunud otsaesisele äärele. Temal endal kogemus, et ajab sügelema. Müts tütre peas, sest Maarja isa juures koolivaheaega pidamas.
Kooliprojekt: Koome kirikindaid!

Käsitöötunni töö siis ja et tütar mul nii soovis kududa Drops nr 126-5 "delight" ja "fabeliga" ,siis mis sai minul selle vastu olla. Õpetaja küll arvas, et raske muster, aga tütar sai täiesti ilusti selle mustri lugemisega hakkama.

Ema sõna ei kuulanud. Tahtsin, et koob võrdselt kindaid, aga ei, tema tegi ühe valmis ja siis teise ja nüüd esimene kinnas tiba väiksem.
Kinnaste alt paistab juba uus tütre kudum. Seekord siis tegi tutvust palmikutega

22 October, 2010

Kaelussall pojale

Kaelussalli kudumine oli sel sügisel kudumisplaanis sees. Kodus 2 poest ostetud kaelussalli, aga nr.1 väike ja nr.2 hoiab nii eemale kaelast, et....
Sokikese Sokisahtlist jäi silma vahva kaelussall. Kudumise õpetus ilusti juures :) Kudusin kohe ilusa pika soonikuosa ja 3/4 peal võtsin igal vardal 2 silma kokku- jäi 60 silma. Seda selleks, et ikka ilusti ümber kaela hoiaks.


Lõng: Drops Merino Ekstra Fine 07
Varras:4mm

Lõngakulu: üle 1 toki

16 October, 2010

Labakud tütrele


Labakud, mis valmisid ruttu, aga kuidagi ei tulnud vaimu peale, mis kaunistuseks saab....
Seisid õnnetukesed kapil ikka nädalaid. Eile siis võtsin kätte ja haarasin nr5 heegelnõela ja hakkasin proovima.... Tulemus siin!
Et südamikuks oli plaan panna armas nööp, siis seadsimegi täna sammud linnapoole.

Et mitte hakata jalgratast leiutama, ehk siis silmustearvuga raketiteadust tegema, võtsin Garnstudio lehelt, Drops nr 125-22 õpetussõnu kuulda
Plaan on ka fliisist vooder sisse õmmelda :)

Lõng: Eskimo nr20
Lõngakulu: 100gr
Varras: 7mm ja 8mm

Müts

Tütar mul soovis mõnusat sooja lohvamütsi ja et Garnstudio lehel jäi silma Eskimo lõngast müts, siis pikalt ei lastud mul omaenesele mõeldud kindaid kududa. Müts valmis 3 tokist Eskimost ,värv nr 20, vardad 7mm ja Glitter annab tibake särtsu.

04 October, 2010

Percy sall


Percy sall ´i nähes salvestasin õpetuse arvutisse kindla plaaniga kunagi see omale kududa. Kunagi aeg saabus umb. kuu tagasi ja......... kui ma oleksin õpetust kohe paremini lugenud, poleks vast ette võtnudki. Seal ju teine mustriosa vaja kududa nii parempidisel kui ka pahempidisel real.
Eks see teine mustriosa oligi "süüdi"selles, et sall nii pikaldaselt valmis. Nüüd, kus sall valmis, olen rahulolevalt õnnelik suisa!
Lõng: Raasiku/Aade lõng RedII 8/1
Vardad: 3mm
Mõõdud: 60/115