30 January, 2011

Labakud.....

Tütrele kudusin labakud sügisel. Nüüdseks on üks kinnas kodus ja teine issiga Soomes. Hajameelsus meie kõigi poolt. Lisaks sellel reisis Soome ka pärm ja Saaremaa taluvõi. Et mees ise küpsetada veel ei mõista, siis tema firma raamatupidaja oli nõus laupäeva õhtuks neile koogi küpsetama.....nii tore
Aga mitte sellest ei tahtnud ma kirjutada...
Et minu kindad tütrele väga meeldisid ja tema mõne aasta tagused fliisikad enam nii kaubanduslikud ei ole, siis kudusin talle labakud, ikka kahekordsed ja sama mustrit kasutades mis endagi kinnastel
Lõng: Drops Eskimo nr20
Vardad: 3,5mm ja 4mm

Jaanuaris kokku kudunud 50412 silmust.

27 January, 2011

Võlg/Sallkrae

Et jaanuari on jäänud vaid loetud päevad, siis tuli ennast kätte võtta ja pildile püüda tütre alustatud, minu lõpetatud sallkrae. Muster Drops 114-31 ja nagu piltidestki näha, tegime väiksema, sest tütar nägi ja tegi palmikut esimest korda. Alustas ta suure hooga ja kudus ära 2ja pool tokki...siis aga võtsin töö kätte mina ja teise toki alguses oli suur viga sisse tulnud-harutasime. Kudus teise toki ära, jälle viga,harutasime ja vot siis enam salli tema kätte võtta ei tahtnud. 1.jaanuaril kudusin mina tema salli lõpuni. Eskimo lõng on nii soe ja pehme!

Lõng: Drops Eskimo
Vardad: 7mm

26 January, 2011

Kas kannad oma kudumeid!

Käisin isetegijas ja Sokike leidis vahva mängu do you wear your knits?.

Pani see mindgi mõtlema ja et mõned päevad tagasi sai lapatud pilte arvutis, siis minu avastus: minust on vähe pilte, pildistaja olen suuresti ise. Või siis ei meeldi ma endale piltidel ja kustutan nad enne arvutisse jõudmist
Leidsin 2 pilti.


Pehme ja soe kampsun ja Isetegija blogis esitlesin veeb 2010 lihtsat kampsunit
Järeldus: tuleb anda kaamera ka teiste kätesse

Labakud

Pühapäeval sai käidud lastega kelgutamas ja väga suurt puudust tundsin paksudest labakutest. Poesõrmikud ja lumes mõllamine ei käinud kohe üldsemitte kokku.
Alustasin siis 3mm varda, 40silmuse ja soonikuga. Kui soonik tundus paras, kudusin igale silmusele lisaks veel ühe, et siis vardale sai topelt arv silmuseid ja järgmisel real kudusin üle ühe tumehalli lõngaga- sisemise kinda silmused. Pealmise kinda silmused korjasin 3,5mm vardale.
Paar esimest rida oli paras pusimine, sest vardaid ju korraga palju käes ja igaüks tahtis kusagile takerduda.

Pealt ja seest
Kindad peopesa poolt

ja sellised toredad, nuppudega, paksud labakud ma siis endale kudusingi.
Pealmise kindamustri võttsin Drops nr 123-15 ,muidu kinnas täitsa omalooming.




Lõng: Drops Nepal
Vardad: 3mm sisemine kinnas ja 3,5mm pealmine kinnas
PS! Et täna miinuseid 7, siis saab ka katsetada, kas külma eest sõrmed saavad kaitstud olema


23 January, 2011

Kiritriibiksokid

Pojale oli hädasti vaja uusi sokke ja et tahtsin ära kasutada järele jäänud Karisma lõnga, siis said sokid lahedad värvilised. Rohelise suutsin ka tilgatumaks sokki ära kududa, mis on ütlemata tore Sääreossa kudusin kirimustri- lihtne kaheksakand.

Kannalaka kahandasin kolmnurkselt.

Sellised nad siis said!



Poja rahul ja et ülesse leidis "sõbra" Nohu, siis lausa eluks vajalikud abimehed, selle mitte nii toreda sõbra eemale peletamiseks


Sokid: 3aastasele
Soonikul 44+1s ja ülejäänud sokil 44s
Lõng: Karisma
Vardad:3mm

16 January, 2011

Jänkumüts pojale

Mehele kudusin 2010a jaanuaris Katia Azeca lõngast mütsi. Sel aastal tal aga juba 3 mütsi ja minu kootu seisis kasutult kapis. Andsin lõngale uue elu! Ravelry´s kolades komistasin vahva, sooja mütsi otsa, jänkukese muster niisamuti Ravelry´st -siis saigi eile hommikul müts varrastele pandud.
Alguse tegin selliselt, aga mina lõin varrastele 90 mütsisilmust ja ära kudusin vaid ühe poole silmused, teine,alumine rida jäi siis sisemise mütsi silmuste tarbeks.Kaval kas pole!




Kui alustasin sisemise mütsi kudumist- küll proovisin pahempidist rida vahele ja puha, aga otsustasin ainult parempidise kasuks. Natukene kudunud, nägin, et müts ise kohe tahabki õige koha pealt murduda...meel rõõmus ja kudumine lendas.



Õues pole veel katsetada saanud, väga loodan, et püsib hästi meie aktiivse kolmese peas :)
Edit: täitsa püsib peas



Vardad: 3,25mm


Lõng: Drops Karisma ja Katia Azeca


09 January, 2011

Ondas sall nr2




Et tütrele meeldis see sall väga siis käisime päev hiljem lõngapoes ja ostsime tema tarbeks teise toki Katia Ondas lõnga. Sedakorda Ondas nr 71.
Juhtus aga nii, et temale sobis jope juurde ikka see eelmine sall ja mina sain selle viimase Ondase. Mõnus pehme sall.
Kudusin salli 7s-ga ja pikkust sallil 150cm(peale esmast kandmist mõõdetud)







05 January, 2011

Ondas sall


Selle lõnga saamise lugu on pikk ja nurgeline. Esimest korda katia Ondas lõnga poes nähes tuli koi sisse ja siis kui poodi tagasi jõudsin, oli lõng juba kõik tilgatumaks otsas. Järgmine kord oli lõnga küll, aga mitte minule meeldivas värvigammas. Müüja arvas, et enne märtsi pole lootust värvilisale. Üleeile läksin poodi nööpe ostma ja silma hakkas Ondas nr74
Ega üldse pikalt ei mõelnud enam. Abimehed 3,5mm vardad. Venna jõulukingitus mulle, tagamõttega...ootab sokke, lubasin sünnipäevaks-mai teiseks nädalaks siis :)

Sall 134cm pikk ja 7silmust oli vardal.
Ondas 100%akrüül