28 February, 2011

Ulatasin abikäe....

naabritüdrukule ja minu tütre parimale sõbrannale. Eks ma ikka oma kuu tagasi rääkisin, et püüdku ja tehku niipalju valmis kui jaksu, aga siis kui sokid täna õhtul meile toodi, et homme vaja esitleda, siis mul tunne, et mitte ridagi pole juurde kootud :( Kudusin 1kanna ja 2 põida. Lõngaotsad peitsin ja tiba aurutasin. Homme saan siis poole hindest omale.


Veebruari kuusse juurde 4800s.
Kokku: kudunud, heegeldanud 43080 silmust

27 February, 2011

Randmesoojendajad

Tütar tellis randmesoojendajad. Kudusin kohe valmis, sest siis hea kapist võtta, kui kevad kätte jõuab. Päris üks ühele juhendit Garnstudio lehelt, Drops nr 108-51 ei järginud. Ei meeldi mulle kudumite kokkuõmblemine nii, et kudusin nagu kinnast ja kindel soov oli tellijal põidlaava. Sai siis seegi sisse kootud. Tütar leidis, et parem pool saab olema ikka parempidine kude. Jälle teisiti kui originaalil.
Sats heegeldatud ja kohutavalt palju lõnga kulus sellele. Teise paari viimase rea satsi heegeldamisel oli värinatki, et kas lõnga ikka jagub. Jagus! Imevähe jäi üle.



Öösel sain endalegi kätte, aga niikauaks seda oligi. Hommikul omanik oli ülimalt rahul oma "käpakestega".

Lõng: Drops Kid-Silk, toon 13, 25gr
Vardad: 3mm
Heegelnõel: 2,5mm
Kudusilmuseid 6776+ 660heegelsilmust= 7436Dropsi silmust

18 February, 2011

Vennale varane sünnipäevakink......sokid.

Et talv näitab oma külma, karget palet, siis täiesti mõnus on kududa, kinkida sokke. Minu väikevenna sünnipäev on mai teisel nädalal............ ja siis vast ei tahagi enam kududa sokke või mõelda villaste sokkide kudumise peale. Venna Suureks sooviks oli, et pikema säärega. Esimesed sokid said 29cm soonikust kannani. Et piisavalt pikk ma loodan!
Ega mul oli Alaska lõnga 150gr+ poolik tokk , sedakorda pikema säärega ei mänginud välja. Ikka väga täpselt tuli lõngaga välja, mõnitest cm jäi Alaskat järgi.
Jalamodell nr 45Lõng: Drops Alaska ja Drops Big Fabel jääk
Vardad: 3mm ja 3,5mm


09 February, 2011

Sokid...jälle :D

Sedakorda siis oma kallile Muskamile kudusin. Kurtis teine viimane kord kodus käies, et sokid hakkavad otsa lõppema. Tema ema kootud sokid laiad ja pidavat lausa keerama jalas saapa sees. Ühed sokid olid mul talle kohe anda ja........... need olla väga head laiuselt, aga võiks olla tiba pikema säärega.
Plaan oli kududa kirisokid, aga see tahtmine läks üle, kui olin kudunud esimese kirikirja sääreossa. Hiljem muidugi kahetsesin, sest heledat värvi ikka minimaalselt ses lõngas

Sokid näevad naljakad välja, tänu soonikule, peale kirikirja,aga minu jalas head. Sokiomanik vast saabub nädalavahetuseks, siis saan jalas pilte klõpsida.

Lõng: Big Fabel

Vardad: 3mm

Veebruaris

Msm: 13200silmust